Balesetmegelőzési előadás karunkon

A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara a Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályával együttműködve nagy sikerű előadást tartott középiskolás diákok és főiskolás hallgatók számára Gyulán, a Főiskola Dr. Dasnkó Miklósról elnevezett előadótermében.

A november 13.-án 11 órától kezdődő „SOKKOLÓ” balesetmegelőzési előadásra olyan nagy számban érkeztek a város középiskoláiból az érdeklődő diákok, hogy volt aki csak állva hallgathatta meg az előadót.

Homoki Andrea dékánhelyettes tájékoztatta a jelenlévőket a Főiskolán folyó képzésekről, majd átadta a szót a meghívott előadónak.

Vad Róbert - rendőr őrnagy (Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára) ingyenes előadására korábban előzetes regisztráció útján jelentkezhettek a résztvevők. Az őrnagy először olyan kisfilmet mutatott be a jelenlévőknek, mely elgondolkodtatta a jelenlévőket a közlekedési balesetek következményein. A valóban sokkoló képkockák után az előadó tájékoztatta a hallgatóságot a közúti forgalom veszélyeiről és a biztonsági öv fontosságáról. A szakember bemutatta a kerékpárok kötelező tartozékait, és beszélt a fényjelző berendezéseik fontosságáról. A személyes szomorú élményeiből vett példáival színesített előadás végül a vezetők alkoholos befolyásoltságának veszélyeire is kitért.

Kategória 
Előadások Hírek