Egy nyár Campus Mundi ösztöndíjjal Amerikában

Fábián Fanni egészségügyi szervező szakos harmadik évfolyamos nappali tagozatos hallgató vagyok. A Campus Mundi ösztöndíjnak köszönhetően 2019. június 4 és szeptember 3 között három csodálatos hónapot tölthettem a Minnesota államban található háromcsillagos Grand View Lodge spa and golf resortban szakmai gyakorlat céljából.

Megemlékezés az aradi vértanúk emléknapján

2019. október 6-án, az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján tartottak megemlékezést Gyulán, a gyulai vár melletti 1848-49-es honvédtiszti emlékhelynél. A katonai tiszteletadással egybekötött koszorúzás előtt emlékbeszédet mondott Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főosztályvezetője. Az emlékműsorban közreműködött a Magyar Honvédség Szolnok Helyőrség Zenekara, Rékasi Károly színművész, a csíkszeredai Role Zenekar, a Magyar Katonai és Huszár Hagyományőrző Szövetség, valamint az Erkel Ferenc Vegyeskar.

Stratégiai megállapodást kötött Főiskolánk és a Szegedi Tudományegyetem

Az élethosszig tartó tanulás jegyében, a munkaerőpiaci igényekhez igazodó, magas minőségű képzések biztosítása is része annak a stratégiai megállapodásnak, amelyet 2019. október 8-án írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola rektora, az SZTE kancellárja, valamint Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke, a GFF nagykancellárja.

Megerősítette és kiterjesztette korábbi együttműködését a dél-alföldi régió két legnagyobb múlttal rendelkező felsőoktatási intézménye, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola.

Séta élő útikönyvvel

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába könyvtárunk egy különleges történelmi sétával kapcsolódott be, immár második alkalommal.

A Gyula város történelméről megjelent könyvek nyomán megismertük városunk templomait és kápolnáit.

Idegenvezetőnk Kocsis János, élő útikönyvként kalauzolt bennünket a sokszínű vallású és gazdag történelemmel rendelkező kisvárosban. A szemerkélő eső ellenére az érdeklődők mindvégig kitartottak  a vár kápolnától a Ferences romkertig tartó sétánk során.

Részvétel a szegedi újraélesztési rekordkísérleten

2019. október 3-án Szegeden SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály szervezésében újraélesztési rekordkísérletre került sor. A szervezők 2000 fő alapfokú újraélesztési oktatását tervezték, azonban az új rekord ezen álmokat is felülmúlta, hiszen 2450 fővel került beállításra az „Adott helyen, egyszerre végzett legtöbb újraélesztési gyakorlat” rekordja, melyhez a Gál Ferenc Főiskola Egészség és Szociális Tudományi Kar hallgatói is hozzájárultak.

Szív Világnapja Gyulán

Szeptember utolsó vasárnapját 2000 óta az Egészségügyi Világszervezet a  Szív Világnapjának nyilvánította, melynek elsődleges célja, hogy szűrővizsgálatokkal és prevenciós előadásokkal a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére felhívják a figyelmet. A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara ezen rendezvények szervezésében és lebonyolításában mindig aktív szerepet vállalt, így történt ez ebben az évben is, amikor is 2019. szeptember 29-én megrendezésre került a Szív Világnapja.

Gólyanap a gyulai Campuson

Gólyanapot tartott a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara. A hagyomány szerinti Gólyanapi főzés és bemutatkozó nap keretében elsőéves hallgatóink megismerkedhettek Karunk épületeivel, könyvtárával, oktatóival, felsőbb éves hallgatóival. Karunk könyvtárában be is iratkoztak a hallgatók és Vidóné Soós Róza könyvtáros mesélt könyvtárunk történetéről, valamint jelenlegi könyvtári állományunkról. Megismerkedtek továbbá oktatói évfolyamfelelőseikkel is és be is iratkoztak Gróhné Cseke Zsuzsanna tanulmányi előadónk segítségével.

Segíts, hogy segíthessünk!

Adománygyűjtést szervez a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara a Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium Csapi gyermekei részére.

A következőkkel tudsz te is segíteni a gyermekeknek:

  • tanszerek (íróeszköz, füzetek, színes ceruza, iskolatáska, stb.)    
  • játékok, mesekönyvek
  • bármi, amivel szerinted örömet tudsz okozni egy gyermeknek

A felajánlott adományokat nagy szeretettel várja a Főiskola 2019. szeptember 27. 12:00 óráig.

Az adománok leadásának helye:

Meghívó Országos Könyvtári Napok rendezvényére

A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kar Egészség-és Szociális Tudományi Intézet Gyulai Könyvtára tisztelettel meghívja Önt és kedves ismerőseit a
2. alkalommal megrendezendő Történelmi séta élő útikönyvvel című programjára.

Fókuszban Gyula város templomai, kápolnái
Idegenvezető: Kocsis János

Időpont: 2019. október 5. 15.00 óra
A találkozó helyszíne: A Gyulai vár előtti Lovas szobor

Ingyenes programunkra minden érdeklődőt szeretettel várunk.