Tudományos tanács alakult Békés megyében a Főiskola közreműködésével | Gál Ferenc Főiskola - Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Tudományos tanács alakult Békés megyében a Főiskola közreműködésével

Megalakult a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa kedden Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kezdeményezésére. A kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett alakuló ülésen átvették megbízóleveleiket a grémium tisztségviselői és a munkát segítő, felkért tanácsadók – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal.

A tudományos tanács legfontosabb célja a közjó és a megye lakosságának szolgálata – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott. Hozzátette: a tanács a működésével a kormányhivatal tudományos értékeinek feltárását, a tudományos eredmények gyakorlatba ültetését és a felhalmozott ismeretanyag, illetve tudás összegzését is szolgálja. Mindez kibontakozási lehetőséget, perspektívát biztosít a kutatás és a tudományos munka iránt elhivatott kollégáknak, segíti a különböző szervezeti egységek főosztályok, osztályok együttműködését, és ezáltal erősíti az integrált hatóság elvét.

– A tudományos tanács működése a kormányhivatali struktúrán kívül is hasznos, hiszen tagjai, tanácsadói és az általuk képviselt szervezetek a kutatásokat közösen végzik, az eredmények az egész megye javát, népességmegtartó erejének növelését szolgálják – nyomatékosította a tudományos tanács elnöki tisztségét ellátó Takács Árpád.

A kormánymegbízott felkérése alapján a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsában a tudományos kutatások koordinálását támogató alelnöki feladatokat dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora látja el. Tanácsadóként segíti a tanács munkáját dr. Antal Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának általános alelnöke, dr. Futó Zoltán, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar dékánja, dr. Vincze Gábor, a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete elnöke és a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának dékánja, dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke, dr. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem Orosházi Központjának igazgatója, Gazsó Tibor, a Gál Ferenc Főiskola stratégiai főigazgatója és dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója. A tudományos tanács ügyvezető alelnöke dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, titkára Károlyi András lett. A tanács tagjai önkéntesen, díjazás nélkül végzik tevékenységüket.

– Mire vállalkozzék a tudományos kutatások koordinálást támogató alelnök? – tette fel a kérdést dr. Kozma Gábor. – Legfőképp arra, hogy jó kérdéseket tegyen fel a tanács munkájával, a kutatásokkal, az alkalmazásokkal kapcsolatban. És utána szervezze meg, hogy minderre jó, vagyis tudományos, továbbá hasznos, vagyis alkalmazható válaszok szülessenek – válaszolta meg a feltett kérdést a Gál Ferenc Főiskola rektora, majd kifejtette: az állam attól tekinthető jónak, hogy az egyének, közösségek és vállalkozások igényeit a közjó érdekében és keretei között a legmegfelelőbben szolgálja. A Békés Megyei Kormányhivatal szolgáltat, szolgáltatásaival szólítja meg a társadalmat. Tehát a tudományos tanács számára ezek a szolgáltató szolgálatok adják a működés területeit.

Forrás: BEOL.HU

Kategória 
Hírek